Stephan Brekelmans

Geboren in het zeer goede wijnjaar 1959 groeide ik op in het dorpje Stiphout nabij het Brabantse Helmond. Het Gregoriaans in de kerk als basis werd al snel gevolgd door een destijds nationaal bekend gemengd kinderkoor. Hier werden de wijnranken geplant die zich in de loop van mijn leven hebben geworteld in de liefde voor klassieke muziek en daaraan verwant alles wat met schoonheid en de kunsten van doen heeft.

Al snel tekende zich een leven gewijd aan de zangkunst af met als Olympus het conservatorium. De koorcultuur bleef vele jaren het hoofdbestanddeel van mijn leven als bas-bariton. De Nationale Opera en het Groot Omroepkoor vormden het decor van mijn muzikale en persoonlijke leven. Vele schitterende producties en concerten met grote dirigenten en de wereldtop aan solisten. Het leven op en achter de bühne was zeer intens, inspirerend en vormend.

Ik zag andere vergezichten en hakte de knoop door om de andere kant van de muziekwereld te ontdekken. Eind dertig inmiddels mocht ik mijn plaats aan de andere kant van het speelveld innemen ten kantore van het Koninklijk Concertgebouworkest als receptionist. Op een cruciaal leerzame plek bij dit wereldorkest nam ik gretig alles in me op wat ik nodig had. Instinctief voelde ik aan dat deze ervaring me verder op weg zou helpen.

Na enkele jaren bij de Stichting Nieuwe Kerk te Amsterdam lokte de muziekwereld me terug. Ik werd gevraagd bij het gerenommeerde artiesten management Marijke Klinkhamer te komen werken, waar ik enkele jaren later managing-partner werd. Later doopten we dit om tot Interartists Amsterdam. Grote namen met de nodige statuur op de juiste wijze ten dienste te zijn en tegelijkertijd hun vertrouweling worden. Met de juiste passie en respect je inzetten voor grote musici en hun potentiële promotors. Mensen samenbrengen, laten bloeien in hun talenten, respectvol kritisch zijn waar nodig en vooral ook een luisterend oor hebben voor hun persoonlijke kanten. De gedeelde vreugde, het verdriet en soms de frustratie vang je voor hen op en filter je daar waar nodig naar buiten toe. Met de gezamenlijke passie voor de muziek als rode draad.

Nu in mijn 61ste levensjaar zijn de druiven misschien wel de beste die mijn wijnranken de komende tien jaren gaan voortbrengen. Alles komt samen in Cultural Companion. Mijn passie voor de kunsten, bevlogenheid, humor en hang naar details. Ik bied u graag een zeer persoonlijke ervaring, doorspekt met plezier, genieten en nieuwe inzichten. Service gaat hand in hand met kwaliteit, diepgang en discretie.

© Cultural Companion

Stephans culturele nieuwsgierigheid gecombineerd met zijn charisma en empathie maken hem bij uitstek geschikt om uw theater of museumbezoek tot een verrijkende ervaring te maken. Ik vertrouw u van harte aan zijn goede zorgen toe.

Axel Rüger – Secretary/CEO Royal Academy of Arts London-voormalig directeur van Gogh Museum